Articole

  • Home
  • Articol
  • Aradul, în conducerea Alianței Orașelor Europene de Cultură
Aradul, în conducerea  Alianței Orașelor Europene de Cultură

Aradul, în conducerea Alianței Orașelor Europene de Cultură

Reprezentanții Centrului Municipal de Cultură au participat la reuniunea Alianței Orașelor Europene de Cultură (AVEC), care a avut loc în perioada 2-5 iulie, la Arles (Franța). Tema discuţiilor a constituit-o alegerea noii structuri de conducere a alianţei, precum şi posibilitatea derulării în comun a unor proiecte europene.

Creată în anul 1997, AVEC este o reţea europeană de colectivităţi teritoriale istorice. Membrii alianţei colaborează în vederea transformării patrimoniului într-un motor al dezvoltării durabile.

În cadrul discuţiilor, membrii reţelei AVEC şi-au anuntat susţinerea candidaturii Aradului în competiţia pentru titlul de capitală culturală europeană pentru anul 2021.

Pentru oraşul nostru, prezenţa la discuţii a fost fructuoasă. Aradul a obținut poziția de vicepreședinte pentru România în cadrul acestei rețele, care va fi deţinută de viceprimarul Bognar Levente. Totodată, Aradul va fi gazda întâlnirii Consiliului de Aministraţie AVEC, care se va derula în perioada 21-22 octombrie.