Articole

  • Home
  • Articol
  • Proiectele câștigătoare în urma apelului la proiecte pentru Zilele Aradului
Proiectele câștigătoare în urma apelului la proiecte pentru Zilele Aradului

Proiectele câștigătoare în urma apelului la proiecte pentru Zilele Aradului

Centrul Municipal de Cultură Arad a invitat în luna iulie artiști, organizații culturale, grupuri de inițiativă locală și alți actori interesați ai orașului Arad să participe la concursul de proiecte pentru realizarea unui itinerariu cultural urban în cadrul Zilelor Aradului (17-30 august 2015).

„Ne bucurăm că acest concurs a stârnit interesul arădenilor creativi, cu inițiativă, care au depus propuneri de micro-proiecte, în domenii variate precum teatru, arte vizuale, arte media, design, film. În urma evaluării proiectelor, am reținut șase propuneri, care vor fi integrate în programul Zilelor Aradului de anul acesta și care vor aduce un suflu nou acestui eveniment anual.” a declarat Ramona Crețu, director adjunct al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Iată lista microproiectelor câștigătoare în urma acestui concurs sunt:

  1. Atelier de creație pentru studenți – studenții de la Facultatea de Design, sub coordonarea arh. Maria Tămășan, și-au asumat provocarea de a crea identitatea vizuală pentru Zilele Aradului 2015.
  2. Marionete și muzică la Casino – spectacol de teatru independent și muzică live pentru adulți propus de doi actori arădeni cu experiență internațională, Lenuța și Sorin Dorobanțu.
  3. Fun Arad – Atelier de creație dramatică destinat tinerilor propus de actorul Ioan Peter.
  4. Teba – spațiu alternativ de artă și cultură contemporană – expoziție de fotografie, 10 țări, 10 fotografi, proiecții de film, expoziție de instalații de lumini, concerte de muzică alternativă și experimentală, propuse de Asociația Citizenit.
  5. (RE)Cunoaștere. Camera obscură – fotograful Claudia Bucsai ne propune, un experiment vizual inedit, cu ajutorul camerei obscure.
  6. Spectacol cu foc în deschiderea Zilelor Aradului și Famous Photo Booth, poze-instant inedite, cu decor și concept personalizate pentru Zilele Aradului, propuse de FamousDance.
 

Programul detaliat al Zilelor Aradului 2015 va fi prezentat public la începutul lunii august.