Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • Expoziția internațională „Colecții și colecționari“, ediția a V-a, la Arad
Expoziția internațională „Colecții și colecționari“, ediția a V-a, la Arad

Expoziția internațională „Colecții și colecționari“, ediția a V-a, la Arad

A cincea ediție a expoziției „Colecții și colecționari” va avea loc vineri, 11 octombrie 2019, în sala de conferințe a Hotelului Akademos al Universității „Aurel Vlaicu“ din Arad (str. Ecaterina Teodoroiu, nr. 3).

În cadrul expoziției vor fi expuse colecții ale colecționarilor din județele Arad și Timiș, dar și din Békéscsaba (Ungaria) și Zrenjanin (Serbia).

Astfel, va putea fi văzută o parte a colecției de calculatoare vechi a lui Florin Mărcuș, care a dezvoltat, în ultimii ani, muzeul „Retro IT“ din Arad, colecția de radiouri vechi a lui Francisc Visky, președintele Asociației Colecționarilor de Aparate Radio din România, care deține aproximativ 200 de aparate și accesorii radio.

Marius Ignat, preşedintele Asociaţiei Filateliştilor Arădeni, va prezenta mai multe timbre valoroase, precum şi seria completă neștampilată de mărci poștale cu imagini din Papua Noua Guinee.

De asemenea, va fi prezentată colecția digitalizată de cărți poștale a Primăriei orașului Pecica, care va fi proiectată pe un ecran.

În cadrul manifestării va fi prezentată și expoziția „Istoria timbrului românesc“, realizată de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Romfialtelia.

Expoziția prezintă, pe mai multe panouri, mărcile poștale emise de Romfilatelia pentru a marca evenimente importante din istoria poporului român, pe scurt - o istorie a timbrului românesc, de la apariția primelor mărci poștale, în urmă cu 161 de ani până în prezent.

Colecționarii din orașul maghiar Békéscsaba, Tomka György și Szombati Szabolcs vor fi prezenți, din nou la Arad, cu colecția de caschete și uniforme vechi de poliție, poliție de frontieră și pompieri, dar și epoleți de la diverse uniforme militare.

Totodată, membrii Clubului de Modelism „Kandó Kálmán“ din Békéscsaba vor prezenta la Arad o dioramă de trenulețe care reface o linie de cale ferată maghiară din anii ’50.

La Arad va sosi și Bíró Imre din Zrenjanin (Serbia) cu o colecție de monede.

Cei care doresc să viziteze expoziția o pot face între orele 10.30 – 17.30. Intrarea este liberă.

Expoziția „Colecții și colecționari“ este o manifestare prin care dorește să se răsplătească efortul colecţionarilor, care de o viaţă întreagă au investit bani şi sentimente pentru a-şi dezvolta o pasiune.

Expoziţia „Colecţii şi colecţionari” va fi organizată în cadrul unui proiect accesat de Asociaţia Qult-Ar Arad, finanţat de Consiliul Local Municipal Arad, prin Centrul Municipal de Cultură.