CMCArad Papp-Balint Viorica

Papp-Balint Viorica

Viorica Papp-Balint (n. 1969) este consilier superior la compartimentul Marketing Cultural Și Colaborări Internaționale, având în responsabilitatea sa aspectele financiare care survin în cadrul departamentului, unde îi sunt apreciate în mod deosebit spiritul organizatoric, motivația, perseverența și mai ales rezistența la un volum mare de muncă.

Obține calificările necesare pentru a profesa în acest domeniu în 2002, absolvind Secția de Inginerie Economică a Facultății de Management, Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara. În 2007 adaugă în fișa sa academică un masterat la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Facultatea de Științe Economice, Specializarea Fiscalitate Buget şi Trezorerie, iar în 2009 finalizează cursurile de licență din cadrul aceleiași facultăți, însă specializându-se în Finanțe Bănci. Actualmente este expert contabil, obținând calificările necesare de la Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România în 2010. De asemenea, participă în 2008 la un curs de pregătire profesională pentru pregătirea ca Inspector Resurse Umane, în cadrul Centrului de Pregătire Profesională al Ministerului Culturii.

Vasta pregătire academică este dublată de un traseu profesional la fel de amplu, început ca responsabil economic la Întreprinderea pentru Prelucrarea Legumelor şi Fructelor Arad (1988-1995) și continuat ca lucrător economist la Societatea Comercială Agricolă „ARNO” Arad (1995-2001), economist la Societatea Comercială „Dapix” S.R.L. Arad (2001-2004), pentru a vira apoi în 2004 spre mediul cultural ca secretar-dactilograf la Direcția Județeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Național Arad, referent Resurse umane la Casa de Cultură a Municipiului Arad (2007-2010), economist la Teatrul de Marionete Arad (2010-2011) iar apoi la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad (2011-2014).