Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • „Embryo Larva Butterfly“, proiecție din cadrul Festivalului de film și cultură balcanică, la Cinematograful „Arta“ din Arad
„Embryo Larva Butterfly“, proiecție din cadrul Festivalului de film și cultură balcanică, la Cinematograful „Arta“ din Arad

„Embryo Larva Butterfly“, proiecție din cadrul Festivalului de film și cultură balcanică, la Cinematograful „Arta“ din Arad

Filmul „Embryo Larva Butterfly“ (r. Kyros Papavassiliou) va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Filmul face parte din programul Festivalului de film și cultură balcanică „Taifas“, care are loc în perioada 5-12 noiembrie la Timișoara, în anul în care orașul deține titlul de Capitală Culturală Europeană.

Organizatorii festivalului au stabilit că filmul va avea o proiecție la Cinematograful „Arta“ din Arad, miercuri, 8 noiembrie 2023, de la ora 19.00.

Accesul publicului va fi gratuit, în limina locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Contrasens și Bad Unicorns cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.

 

Despre Festivalul Taifas

Festivalul de film și cultură balcanică „Taifas“ va avea prima ediție - „Noi Începuturi”, în perioada 5-12 noiembrie 2023, la Timișoara - în anul în care orașul deține titlul de Capitală Culturală Europeană.

Festivalul este o poveste despre oameni, locuri și conexiuni, despre istorii comune, despre dureri și plăceri.

Festivalul aduce mai aproape de public filmul de artă, conectează diverse comunități și susține generația nouă de cineaști.

 

Sinopsis

Embryo Larva Butterfly

Grecia/Cipru, 2023

Dramă

Rating: AP-12 (Acordul părinților pentru copiii cu vârste mai mici de 12 ani)

Regie: Kyros Papavassiliou

Cu: Maria Apostolakea, Christos Sougaris, Makis Papadimitriou, Stephania Sotiropoulou și Yiannis Niarros

Festivaluri: Karlovy Vary International Film Festival, Thessaloniki International Film Festival

Într-o lume în care timpul se schimbă în mod arbitrar, relația unui cuplu este pusă la încercare pe măsură ce amintirile individuale și comune ale trecutului, prezentului și viitorului se schimbă neîncetat.

Filmul se concentrează pe relația dintre Penelope și Isidoros, care trăiesc într-o lume în care astăzi sunt iubiți, dar a doua zi abia dacă se cunosc unul pe celălalt.

Este un loc în care timpul nu curge, unde zilele apar la întâmplare în trecut, prezent și viitor.