Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • Mesaj de încurajare pentru Nicu Covaci. Filmul „Phoenix - Povestea“, în regia lui Cristian Radu Nema, la Cinematograful „Arta“ din Arad
Mesaj de încurajare pentru Nicu Covaci. Filmul „Phoenix - Povestea“, în regia lui Cristian Radu Nema, la Cinematograful „Arta“ din Arad

Mesaj de încurajare pentru Nicu Covaci. Filmul „Phoenix - Povestea“, în regia lui Cristian Radu Nema, la Cinematograful „Arta“ din Arad

Filmul „Phoenix - Povestea“ (r. Cristian Radu Nema) va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din municipiul Arad, acesta fiind lansat în 33 de cinematografe din țară.

De asemenea, prin această proiecție organizatorii își doresc să răspundă cererii mari din partea spectatorilor care nu au reușit să vadă filmul anul trecut, când a avut premiera, și ca mesaj de susținere pentru Nicu Covaci, liderul trupei, care, în aceste zile se află internat la Spitalul Județean din Timișoara, unde a suferit o intervenție chirurgicală pentru extirparea unei tumori craniene.

Proiecția va avea loc vineri, 29 martie 2024, de la ora 19.00.

Accesul publicului va fi gratuit în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

După un parcurs complex, ce a debutat la Sala Palatului în octombrie 2022 şi a culminat cu Palatul CJ Timiş în decembrie 2023, ce a inclus cinci mari etape de promovare naţionale şi internaţionale, filmul PHOENIX - Povestea, în regia lui Cristian Radu Nema, va rula în cinematografele din 30 de oraşe din România începând cu 29 martie 2024.

Laureat cu menţiunea specială pentru cel mai bun documentar în cadrul IPIFF - Festivalul Indie al Producătorilor de film Independenţi şi cu Premiul Special din partea Uniunii Cineaştilor, filmul „Phoenix – Povestea“ îşi primeşte, aşadar, locul cuvenit în istoria filmului românesc.

Asemenea unui sistem filosofic pentadic, producţia cinematografică a beneficiat de evenimentul de gală în prezenţa tuturor membrilor trupei din toate generaţiile, urmând două turnee naţionale în peste 20 oraşe, un turneu internaţional în 5 capitale europene şi, în fine, la Timişoara, cu prilejul închiderii programului Capitală Culturală Europeană.

Întreg acest parcurs poate reprezenta, în sine, un fenomen, prin modul în care filmul proiectat în prezenţa liderului Nicolae Covaci, a trupei şi a echipei, a fost primit, ad litteram, cu lacrimi de către mii de spectatori.

Trailer oficial: https://youtu.be/rouz1tzqnqI

Un proiect realizat cu sprijinul: UPFAR-ARGOA, UCIN, DACIN-SARA.