Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • Totul despre familia Lefkovics - Premieră pe marele ecran de la Cinematograful „Arta“ din Arad
Totul despre familia Lefkovics - Premieră pe marele ecran de la Cinematograful „Arta“ din Arad

Totul despre familia Lefkovics - Premieră pe marele ecran de la Cinematograful „Arta“ din Arad

Lungmetrajul „Totul despre familia Lefkovics“ (r. Ádám Breier), un film despre întâlnirea a două generații cu mentalități diferite, va fi proiectat, în premieră la Arad, la Cinematograful „Arta“. 

Proiecția va avea loc vineri, 14 iunie 2024, de la ora 19.00.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Totul despre familia Lefkovics“ este un film care îi poartă pe spectatori printr-o gamă variată de emoții, de la tristețe la speranță, de la conflict la reconciliere.

Este o poveste emoționantă despre familie, despre traume și despre vindecare, spusă cu o sensibilitate remarcabilă.

De la premiera sa în Ungaria, care a avut loc la sfârșitul lunii februarie, „Totul despre familia Lefkovics“ a avut deja peste 31.000 de spectatori, ceea ce îl face cel mai de succes film de debut din ultimii ani din Ungaria.

Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Palm Springs, a devenit un îndrăgit al criticii internaționale la Sofia și a fost proiectat, de asemenea, la Miami, New York și Cleveland.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad

 

Sinopsis

 

Titlul: Totul despre familia Lefkovics (titlul original: Lefkovicsék gyászolnak)

Regia: Ádám Breier

Scenarist: Ádám Breier, Bálint Csaba

Cu: Zoltán Bezerédi, Tamás Szabó Kimmel, Leo Gagel, András Török, Ágnes Máhr 
Gen: comedie, dramă

An: 2024

Durata: 85 minute.

Rating: AP-12 (Acordul părinților pentru copii cu vârste mai mici de 12 ani)

Tamás Lefkovics, antrenorul de box încăpățânat (Zoltán Bezerédi), dar cu inimă mare, are o relație atât de proastă cu fiul său Iván (Tamás Szabó Kimmel), încât nu-și mai vorbesc de ani de zile. Iván a fugit în Israel pentru a scăpa de conflictul cu tatăl său și, ca evreu ortodox, și-a întemeiat o familie acolo, păstrând legătura doar cu mama sa (Ágnes Máhr) din Budapesta. După moartea neașteptată a mamei sale, Iván se întoarce acasă împreună cu fiul său în vârstă de șase ani (Leo Gagel) pentru a ține o săptămână de doliu, sau shiva, în casa părinților săi, în conformitate cu tradiția evreiască. Prin intermediul celor doi bărbați două lumi se confruntă între ele, miza fiind reunificarea familiei.